fredag 28 juni 2019

Sovrummet får ny takpanel

Sovrummet var en gång i tiden drängstuga för en av gårdens drängar och finns i Östra Flygelns sydligaset del. Efter att ha bättrat på isoleringen i golv och väggar har vi dessutom satt in en glasdörr med 3-glasfönster. Den är normalt osynlig utifrån eftersom den finns bakom den gamla verandadörren (som möjligen är från slutet av 1700-talet). 

Vi har behållit dubbelfas-panelen (slipad och ommålad i mycket ljust blågrönt) från renoveringen 1938 på en innervägg. Övriga väggar har tapetserats med stänkmålningstapet - blev mycket bra. Meningen var att även takets dubbelfas-panel skulle skrapas, slipas och målas om. Men efter att ha gjort en dryg kvadratmeter på två timmar var jag helt slut! Det är jättejobbigt att trycka en tung slipmaskin mot taket - ovan huvudhöjd. Hjärtat slog faktiskt obehagligt snabbt. En idé dök upp!

Vi hade drygt 3 paket kvar av den färdigmålade panelen från övervåningen. Kontrollmätning visade sig att det skulle bli ynkans två panelbrädor över - enkelt beslut! Torsdagen 27/6 satte snickarna igång - de har en suverän spikpistol som ger nästan osynliga skallar. Jobbet var klart strax efter lunch så det blev tid att montera färdigmålade foder runt fönster och halldörr - gissa om vi är nöjda med sorummet. Bara skjutdörrar till garderober samt tak- och golvlister kvar...


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar